Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رييس جمهوري تاکيد کرد: ما هيچ وقت آغاز گر نقض برجام نخواهيم بود و در برابر تخلفات ديگران نيز در اين موضوع دست روي دست نخواهيم گذاشت.

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين حسن روحاني شامگاه سه شنبه درنخستين گفت وگوي زنده تلويزيوني بعد از تشکيل دولت دوازدهم، شهادت امام محمد باقر(ع) را به ملت بزرگ ايران تسليت و همچنين پيشاپيش اعياد قربان و غدير را تبريک گفت و ابراز اميدواري کرد: همه ما بتوانيم از روز پرفيض عرفه استفاده کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: دعا مي کنيم براي سلامت حاجيان که امشب عازم عرفات هستند فردا براي آنها روز عرفه است.
رئيس جمهوري همچنين ضمن گراميداشت هفته دولت و اداي احترام به شهيدان رجايي و باهنر اظهار کرد: احترام مي کنيم به شهيد رجايي و شهيد باهنر که اين ايام به مناسبت شهادت آنها هفته دولت نامگذاري شده و براي همه مسئولين دولت آرزوي موفقيت مي کنم.
روحاني با بيان اين که اميدوارم همه بتوانيم خدمتگزار خوبي براي ملت عزيزمان که حماسه بزرگ 29 ارديبهشت راآفريد باشيم ،گفت: انتخابات 29 ارديبهشت حماسه بزرگي بود که دولت دوازدهم در سايه آن امروز مشروعيت دارد و فعاليت خود را آغاز کرده است.
وي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به دليل راي اعتماد بسيار بزرگي که به دولت دوازدهم در مجلس دادند، قدرداني کرد و گفت: آنها امروز با روحيه بالاتري مي توانند شروع به کار کنند.
رئيس جمهوري درپاسخ به سوالي درمورد فرآيند انتخاب کابينه، معيارها و شاخص ها و تفاوت دولت دوازدهم بادولت يازدهم يادآور شد:به طور طبيعي بعد از انتخابات ما رايزني براي کابينه را شروع کرديم، مراحل قانوني تنفيذ از سوي رهبر معظم انقلاب و تحليف در مجلس شوراي اسلامي بود اما پيشاپيش ما رايزني ها را آغاز کرده بوديم با همه چهره هاي معروف سياسي ،جناح ها و احزاب مشورت کرديم. همه کمک کردند و پيشنهادهايي داشتند.
روحاني ادامه داد:بزرگ ترين تفاوتي که از نظر من بين دولت دوازدهم و دولت يازدهم وجود دارد، اين است که دولت دوازدهم افرادي هستند که با آنها مستقيم يا غيرمستقيم در چهار سال گذشته کار کردم و شناخت دقيق تر و بيشتري از آنان دارم.
وي خاطرنشان کرد:نيمي از کابينه همان وزيران سابق هستند که سمت هاي خود را ادامه مي دهند، بقيه وزيران هم برخي معاونين وزيران سابق هستند مانند وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، وزير امور اقتصادي و دارايي و وزير آموزش پرورش.
رئيس جمهوري گفت: برخي هم افرادي بودند که با آنها به طور مستقيم کار کردم مانند معاون اجرايي ،وزير دادگستري ، با همه آنها مستقيم و غير مستقيم در چهار سال کار کردم، شناخت بيشتري از آنها دارم، آنها هم نظرات من را دقيق تر مي دانند. چهار سال قبل با آنها تازه آشنا شده و شروع به کار کرده بوديم.
روحاني با بيان اين که ازهمه وزيراني که در دولت يازدهم در خدمتشان بوديم و در دولت دوازدهم نيستند، تشکر مي کنم، يادآور شد: کار بسيار شايسته اي در دولت يازدهم انجام دادند همه آنها در مسئوليت ديگر به کشور و ملت ما خدمت خواهند کرد با مشورت و شناخت بيشتر دولت دوازدهم کار خود را آغاز کردند.
وي با يادآوري اين که نيمي از وزيران همان وزيران سابق هستند و کاملا به مسير و راهي که بايد برويم آشنا هستند، اضافه کرد: بسياري از برنامه هاي دولت تکميل برنامه هاي دولت يازدهم است ،ما در نيمه راه بوديم و به مردم مي گفتيم راه را بايد ادامه دهيم، مردم هم مي گفتند به عقب برنمي گرديم بنابر اين امروز شرايط بهتري است براي اينکه بتوانيم به مردم خدمت کنيم.
رئيس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: آغاز دولت يازدهم ما با يک مشکلات بسيار عظيم وبزرگي روبرو بوديم امروز آن مشکلات يا از بين رفته يا خيلي کاهش پيدا کرده است،با تورم بزرگ وبيکاري بزرگ روبرو بوديم ،با رشد منفي روبرو بوديم.
روحاني ادامه داد: مردم ما سال ها با مذاکرات هسته اي مواجه بودند و هر دو - سه ماه درافکار عمومي مطرح بود که اين مذاکرات چه مي شود، گروه هايي مي رفتند مذاکره مي کردند دو مرتبه قطعنامه جديد عليه ملت ما در شوراي امنيت سازمان ملل تصويب مي شد اما امروز ديگر نگراني در آن زمينه ها کمتر شده است.
وي در عين حال گفت: اين بدان معنا نيست که مشکلات تمام شده است هنوز مشکلات فراواني داريم سنگلاخ هايي پيش رو داريم با اراده قوي تر و آشنايي بيشتر راهمان را مي بينيم و مسير را مي شناسيم.
روحاني تصريح کرد: امروز بسيار اميدوارتر از آغاز دولت يازدهم براي موفقيت دولت هستيم و حتما با حمايت مردم،حضور و مشارکت مردم مي توانيم مشکلات را پشت سر بگذاريم.
وي به موضوع هسته اي نيز اشاره و گفت: در بحث هسته اي در آغاز دولت، برنامه بر اين بود که هر چند ماه يک بار توليد نفت ما کاهش يابد و تحريم ها شدت پيدا کند، امروز تحريم ها شکست خورده است. از نظر من بازگشت به تحريم گذشته عليه ايران امکان ناپذير است.
روحاني گفت: آمريکايي ها ممکن است تصوراتي داشته باشند اما به هيچ عنوان تحريم به صورت قبلي نسبت به جمهوري اسلامي ايران برنخواهد گشت. شرايط بين المللي نسبت به ايران کاملا تغيير کرده و نگاه جهانيان نسبت به ايران کاملا عوض شده است و ما بسياري از مشکلات بزرگ را پشت سر گذاشتيم.
رئيس جمهوري افزود: به هر حال در مسايل اقتصادي و مسايل سياست داخلي و خارجي، امروز مردم احساس آرامش بيشتري مي کنند و در کل جامعه احساس امنيت بالاتري وجود دارد؛ امنيت نه فقط به آن مفهوم نظامي يا هجوم خارجي نسبت به کشور که به معناي عام کلمه، يعني در زمينه اقتصادي، مسايل اجتماعي و فرهنگي مردم احساس آرامش و امنيت بيشتري مي کنند و شرايط کاملا متفاوت است.
وي ادامه داد: برخي از مشکلات ما ممکن است بيشتر شده باشد؛ مشکل آب ما روز به روز با ادامه خشکسالي ها بيشتر مي شود و بايد براي حل و فصل آن فکر کنيم. در زمينه محيط زيست برخي مشکلات را پشت سر گذاشته ايم اما مشکلات بزرگتري ممکن است پيش رو داشته باشيم. در عين حال مسير براي ما روشن است و براي آن برنامه ريزي کرده ايم و مي کنيم.
رئيس جمهوري گفت: شکل نوع مشکلات ممکن است عوض شده باشد. اميد و تجربه ما بيشتر است و به اعتقاد من مردم ما هم آماده تر براي کمک هستند و شرايط جامعه ما، شرايط آرام تري است و انشاء الله اين آرامش ادامه خواهد يافت.
روحاني در پاسخ به سوال مجري در خصوص جوان تر شدن کابينه و انتقاداتي که به کابينه دوازدهم وارد است اظهار داشت: من بسيار خوشحالم که جامعه ما امروز نسبت به جوانان و بانوان حساسيت بيشتري دارند. کاملا حق با افکار عمومي است. در جامعه ما ظرفيت بزرگي از نظر نيرو و انرژي عظيم وجود دارد. قشر جوانان ما مي توانند تحول بزرگي در کشور بيافرينند و اکثرا تحصيل کرده هستند و در دوره هاي مختلف عده اي حتي تحصيلات تکميلي دانشگاهي دارند.
**دستور به وزيران براي به کارگماري جوانان و زنان در سمت هاي بالا در وزارتخانه
رئيس جمهوري افزود: ما ظرفيت انساني و علمي بسيار خوبي داريم. از جوانان بايد استفاده و بهره برداري شود. من هم نگران هستم که چرا امروز شاهد گردش نخبگان با آن سرعتي که بايد نيستيم و لذا من به همه وزراي دولت دوازدهم دستور دادم که هر وزيري حداقل بايد دونفر از جوانان را در سمت معاون، مشاور و يا دستيار وزير بگمارند و حتما از وجود يکي از خانم ها در يکي از اين سمت هاي مشابه در تحول وزارتخانه ها استفاده کنند. بنابراين بايد زمينه را آماده کنيم براي جوان گرايي و براي اين که بانوان ما بتوانند از ظرفيت خودشان بيشتر استفاده کنند.
روحاني گفت: آخرين مصوبه اي که ابلاغ شد اين بود که بايد ظرفيت مديريت را در بخش هاي دولتي براي بانوان تا 30درصد افزايش دهيم؛ يعني 30درصد مديران ما در سال هاي آينده از بانوان باشند که اين کار آغاز شده است. اعتقاد من بر اين است که از بانوان بايد در سطوح مديريتي ، در بخش هاي مختلف فعاليت هاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي جامعه استفاده شود. از جوانان بايد به خوبي استفاده و بهره برداري شود.
وي ادامه داد: به عنوان نمونه در اين کابينه، يک جوان را به عنوان وزير ارتباطات انتخاب کرديم و مجلس به او راي اعتماد داد و اميدوارم او راهگشا باشد براي اين که نسل جوان ما اعتماد بيشتري به خودش داشته باشد و بتوانيم در سال هاي بعد ، از وجود جوانانمان در سمت هاي بالاي مديريت استفاده و بهره برداري کنيم.
روحاني گفت: در کابينه ما، سه نفر از خانم ها حضور دارند و از افکار و نظرات آنها استفاده مي کنيم و قبلا هم در سمت هاي مديريتي و دانشگاهي اين سه نفر حضور داشتند. اما معناي استفده از جوانان يا بانوان به اين معنا نيست که در هيات وزيران چند نفر هستند. چون ما جامعه اي بزرگ در دستگاه هاي اجرايي داريم. ما چيزي حدود سه ميليون نفر کارمند لشکري و کشوري و نيروهاي مسلح داريم.
وي افزود: جمعيت بزرگي بازنشسته داريم که آنها هم جزو خانواده دولت هستند که مجموع اينها يک جمعيت 5 ميليون نفري است که با خانواده شان جمعيت بسيار بزرگي مي شود. وقتي مي گوييم در دستگاه هاي اجرايي يعني همه سه ميليون نفر و بخش اجرايي را بايد در نظر بگيريم. بحث فقط 30نفري نيست که دور آن ميز بيضي نشسته اند به نام هيات دولت يا هيات وزيران. دولت به مفهوم عام. اما ما دلمان مي خواهد در بخش هاي ديگر هم جوانان و خانم ها فعال باشند.
رئيس جمهوري با يادآوري اين که مفهوم دولت به معناي عام است ، گفت: دلمان مي خواهد که در بخش هاي ديگر بانوان فعال باشند، در شوراي اسلامي شهر و روستا زنان و جوانان فعال هستند و در مجلس شوراي اسلامي هم بانوان فعال هستند.
روحاني افزود: ولي مقصود ما فعال شدن جوانان و بانوان در همه قوا است و بخش هايي که به عنوان نظام جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شوند. هم از جوانان وهم بانوان واقوام ومذاهب مختلف به خوبي استفاده کنيم تا از ظرفيت هاي آنها براي خدمت به کشور بهره مند شويم چراکه اصل برشايسته سالاري بوده و بر وابستگي به جناج ومذهب نيست.
وي در پاسخ به اين که آيا مصوبه استفاده از جوانان ، بانوان واقوام ومذاهب ابلاغ شده است ، گفت: مصوبه مربوط به استفاده از جوانان وبانوان در دولت دوازدهم تاکيد شده است و بخشي از فرمانداران و معاونين وزرا نيز در دوره گذشته از اهل سنت بودند که برادران عزيز و هموطن ما هستند وهمه ايرانيان بايد از فرصت يش رو استفاده کنند .
رئيس جمهوري در پاسخ به اين سوال مجري تلويزي که گفته مي شد در انتخاب وزيران تحت فشار بوديد به رغم مشورت هايي که داشتيد، انتقادهايي نسبت به شما مطرح بود و تعبير سهم خواهي مطرح مي شد ، گفت:اولا از انتقاد همه افراد استقبال مي کنيم، گاهي انتقادها ممکن است دقيق نباشد ولي در مجموع انتقاد نسبت به دولت و همه قوا توسط مردم بايد ازاد باشند ونقد کنند.
روحاني افزود: نسبت به انتخاب کابينه تحت فشار نبودم ولي ممکن است جناح ها واحزاب نقطه نطراتي داشتند ولي اين که نسبت به وزيرم تحت فشار باشم وبه خاطر رضايت انها ويزيري را انتخاب کرده باشم، اينطور نبود.
وي خاطرنشان کرد: با هر سه فراکسيون مجلس صحبت وبحث کردم ومشورت گرفتم، بنابراين اصل مشورت درست است اما اين که افراد يا جناح ها سهم خواهي کنند طبيعي است که هر جناحي دوست دارد افراد يا وابستگان فکري خود در مناصب مختلف فعاليت کنند ونظرات را بهتر اعمال کنند که به نظرمن اشکال ندارد ولي دولت دوازدهم مثل دولت يازدهم جناحي نيست وفراجناحي است .
رئيس دولت دوازدهم گفت: همه مسئولان به اصول و اصلاح به امور پايبند ومعتدل هستند وما شايستگي را اصل انتخاب قرار داديم.
روحاني درپاسخ به اين که دو وزير باقيمانده (وزيران علوم، نيرو) را چه زمان معرفي خواهيد کرد، گفت: مجلس نسبت به وزيران پيشنهادي البته طبق وظايف خود عمل کرد و من هم تشکر مي کنم ولي دلمان دو چيز را مي خواست که نشد يکي اين که دلم مي خواست لايحه اي که با دوفوريت براي تفکيک وزارتخانه ها داده بوديم که نهايي نشد.
وي اضافه کرد: البته اگر نمايندگان در هر زماني به اين لايحه راي دهند تغييراتي در کابينه اعمال خواهد شد و نسبت به معرفي وزير علوم و تحقيقات نتوانستم در زماني که مي خواستم معرفي کنم به دليل اين که فردي را که معرفي کرده بودم 24ساعت قبل از معرفي انصراف داد ودر آن فرصت نمي توانستم و واز طرفي نمي خواستم ارائه ليست کابينه به تاخير بيافتد .
رئيس جمهوري گفت: وزير پيشنهادي نيرو هم نتواست راي به اندازه کافي کسب کند که اميدوارم در هفته هاي اينده يا اوليه مهر ماه دو وزير را به مجلس معرفي کنيم .
مجري از رئيس جمهوري سوال کرد: در ديدار اخير هيات دولت دوازدهم با رهبر معظم انقلاب، ايشان بر انسجام دولت ، بر کارگروهي و تيمي اشاره کردند، اين موضوع در صحبت هاي جنابعالي و برنامه هاي ارايه شده مورد توجه جدي قرار گرفته است، براي دستيابي به اين هدف مهم چه برنامه هايي در دستور کار داريد؟
رئيس جمهوري پاسخ داد: هماهنگي در دولت يک اصل است، مسووليت مشترک نيز يک اصل است، به هر حال آنچه در دولت تصويب مي کنيم همه وزيران و رئيس جمهوري مسووليت مشترک دارند؛ بنابراين ما هرچه هماهنگ تر عمل کنيم بهتر مي توانيم به مردم خدمت رساني کنيم.
**دولت دوازدهم نسبت به دولت يازدهم هماهنگ تر است
روحاني افزود: به نظر من، دولت دوازدهم نسبت به دولت يازدهم هماهنگ تر است و يکي از اصول براي انتخاب وزيران و معاونان اين بوده که با هماهنگي بيشتري بتوانيم باهم کار کنيم؛ البته در دولت قبل نيز ناهماهنگي به آن صورت نبود که در برخي رسانه ها منعکس شد ولي به طور طبيعي ناهماهنگي هايي ممکن است در دولت يازدهم وجود داشته که اميدوارم در دولت دوازدهم دولت کاملا هماهنگ باشد.
وي ادامه داد: به خصوص در زمينه اقتصادي که براي مردم ما بسيار مهم است هماهنگي از اهميت بالايي برخوردار است.
رئيس جمهوري يادآور شد: جلسه شوراي هماهنگي اقتصادي را در دولت يازدهم داشتيم که در دولت دوازدهم نيز خواهيم داشت؛ هرچند ممکن است ترکيب آن يک مقدار متفاوت باشد.
روحاني افزود: تصميمات اساسي نسبت به مسايل اقتصادي دولت در شوراي هماهنگي اقتصادي اتخاذ مي شود و موارد لازم ممکن است به شوراي اقتصاد يا هيات وزيران برود اما تصميمات مهم و اساسي آنجا اتخاذ مي شود.
**هماهنگي سطح بالا در بخش اقتصاد توسط رئيس جمهور
وي ادامه داد: وزيران هر کدام اختيارات قانوني خودشان را دارند اما يک تصميمات اساسي در بخش اقتصاد بايد اتخاذ شود که يک هماهنگي سطح بالا نياز دارد و اين هماهنگي توسط خود من انجام مي شود.
رئيس قوه مجريه يادآور شد: در دولت يازدهم 200 جلسه هماهنگي در اين زمينه داشتم و در دولت دوازدهم نيز همين حدود يا بيشتر جلساتي به خصوص در آغاز دولت خواهيم داشت.
روحاني افزود: به طور معمول هفته اي دو جلسه شوراي هماهنگي اقتصادي را برگزار مي کنم، ستاد اقتصاد مقاومتي نيز براي هماهنگي بين دولت و فعالان اقتصادي بيرون دولت و نهادهاي عمومي غيردولتي و گاهي هماهنگي اقتصادي که بين دستگاه هاي اجرايي و قضايي و يا مجلس نياز است با اختياراتي که رهبر معظم انقلاب دادند فعاليت مي کند.
وي ادامه داد: شوراي اقتصاد و دولت نيز وظايف مشخص خود را انجام مي دهند البته وزيران اقتصادي با خودشان از گذشته جلساتي داشتند که در دولت دوازدهم نيز خواهند داشت.
رئيس جمهوري در خصوص وظايف معاونت اقتصادي دولت دوازدهم گفت: اين معاونت وظايفش وظايف اقتصادي است که رئيس جمهور واگذار مي کند، برخي موارد اقتصادي وجود دارد که يک نفر بايد آن را هماهنگ، دنبال يا پيگيري کند که اين کار توسط معاون اقتصادي رئيس جمهور انجام مي شود.
روحاني افزود: رييس جمهوري موارد خاص را به معاون اقتصادي ارجاع مي دهد.
وي در پاسخ به اين سوال مجري که موضوع پيگيري و نظارت بر زيرمجموعه دولت از نکاتي بود که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکيد کردند که اين موضوع مورد توجه جدي شما قرار گرفته است، آيا در پيوستي که براي احکام وزرا در نظر گرفتيد به اين موضوع تاکيد کرديد؟، بيان کرد.
رئيس جمهوري اظهارکرد: در دولت دوازدهم براي حکم وزرا يک پيوست را مدنظر قرار داديم، خود حکم به وزيران ابلاغ شد که تاخير نيافتد، پيوست احکام هم تا پايان اين هفته يا آغاز هفته آينده به وزرا ابلاغ مي شود طبيعتا مي توانيم اين پيوست ها را براي انتشار به رسانه ها بدهيم.
روحاني يادآور شد: اين پيوست ها قابل انتشار است، البته مواردي است که براي همه وزرا مشترک است و يک مواردي براي هر يک وزير به صورت اختصاصي است.
وي تصريح کرد: همچنين بنا شده است که عملکرد وزرا را هر سه ماه يک بار مورد بررسي قرار دهيم و حتي به سازمان برنامه و بودجه دستور دادم که نسبت به واگذاري بودجه به همه دستگاه هايي که از بودجه دولت استفاده مي کنند، هر سه ماه يک بار رسيدگي کنند، اگر کارشان در چارچوب قانون بوده ادامه دهند و اگر لازم است در تخصيص بودجه را کم کنند.
رئيس دولت تدبير و اميد ادامه داد: به دليل اين که در جلسات هيات وزيران که از آغاز دولت دوازدهم برگزار شد در مورد موارد بودجه و بودجه ريزي بحث هاي زيادي کرديم، يکي از مسائل ما اين است که بودجه به يک دستگاه واگذار مي شود آن هم تقسيم مي کند و بعد هم مصرف مي شود، اگر 100درصد بودجه را مصرف کرد سال آينده 110 درصد مي گيرد اگر احتياط کرد، 80 درصد مصرف کرد، سرش کلاه گذاشته مي شود و به آن فشار مي آيد 90 درصد سال آينده به آن دستگاه داده مي شود.
وي تصريح کرد: همه تشويق مي شوند که بودجه را مصرف کنند و زودتر تمام کنند، اين کار اساسا نادرست است ما بودجه را بايد بر اساس مسئوليت ها به دستگاه ها واگذار کنيم و ببينيم کجا مصرف شده و بالاخره بايد مسئول محور باشيم.
**تعامل و همکاري سه قوه در انتخاب کابينه مشخص بود
در ادامه مجري برنامه پرسيد که در زمان تبليغات انتخاباتي نوع موضوعات و نکاتي که مطرح مي شد فضاي جامعه ملتهب بود بعد از آن اقداماتي صورت گرفت که نشان مي داد شما به دنبال آرام سازي فضاي جامعه هستيد، ديدارهايي با سران سه قوه و فرماندهان سپاه و ديگر مقامات داشتيد اين يک اتفاق موقت در صحنه سياسي کشور بود يا يک فرآيند است و چشم انداز سياسي کشور در آينده را ترسيم مي کند؟
رئيس جمهوري پاسخ داد: در ايام انتخابات، فضاي کشور باوجود اين که بسيار رقابتي و همه فعال بودند، جناح هاي مختلف و رقباي انتخاباتي همه فعال بودند و بسيار جالب بود، فضا بسيار اخلاقي و قاعده مند بود، يعني همه قواعد بازي را بلد بودند،شعار مي دادند،شعارها هم گاهي شعارهاي واضح و صريح بود.
روحاني ادامه داد: ما گاهي تبليغات انتخاباتي در استاني داشتيم و من و يکي از رقبايم در استاني با هم حضور مي يافتيم و اين جمعيت به فاصله يک يا دو ساعت به هم مي رسيدند، کاملا مودبانه و برادرانه برخورد مي کردند.
وي تصريح کرد: از ملت بزرگ ايران مخصوصا جوانان و بانوان تشکر مي کنم کار بسيار عظيمي انجام دادند، کمتر در دنيا سابقه دارد که انتخابات اين همه پرشور باشد و مشارکت اين قدر بالا باشد، اين قدر اخلاقي و در چارچوب و قواعد باشد.
رئيس جمهوري گفت: ما اگر بخواهيم به اهدافمان برسيم، راهي جز وحدت و اعتدال و تعامل با هم نداريم، اين که مي گوييم بايد با دنيا تعامل داشته باشيم، به طور طبيعي تعامل ما در داخل بايد عميق تر و گسترده تر باشد تا تعامل با ديگر ملل و ديگر کشورها، امروز براي همه جناح ها و همه گروه ها روشن است که حذف رقيب امکان پذير نيست.
روحاني افزود: هيچ جناحي نمي تواند جناج ديگر را از ميدان به در کند، هيچ فکري نمي تواند بگويد که فکر مطلق است و افکار ديگر نبايد باشد، دنياي ما اين گونه دنيايي نيست، مخصوصا مردم ايران با فرهنگ بزرگي که دارند، با سابقه بزرگ تمدني و عشقي که به پيامبر و اهل بيت دارند مردمي هستند که بايد در کنار هم زندگي کنيم و بايد تفاوت ها را به رسميت بشناسيم، اختلافات فکري را بايد به رسميت بشناسيم.
وي ادامه داد: کاملا بايد براي ما روشن باشد فکر ها و سليقه ها يکي نيست، همه جا بايد چارچوب قانوني چارچوب اصلي باشد، منافع بلند مدت اصل باشد، تدبير همان است که بايد نگاه کنيم به پايان کار و آينده نگر باشيم و بر آن مبنا حرکت کنيم.
وي افزود: اگر بخواهيم کشور را به سمت پيشرفت و تعالي ببريم و در جامعه امنيت و آرامش باشد و مردم احساس آزادي کنيم، همه بايد در کنار هم باشيم، امروز اين دولت منتخب ملت است دولت مي داند وظيفه اش در برابر همه ملت است.
وي تاکيد کرد: ما در برابر 24 ميليون و 16 ميليوني که راي به رقباي ما دادند، در مقابل 16 ميليوني که به هر دليلي نتوانستند در انتخابات شرکت کنند همه ملت ايران هستند همه را از لحاظ حقوق شهروندي به مطالبات و تقاضاهايشان گوش شنوا داشته باشيم و براي اين که به اهداف ملي برسيم قوا بايد در کنار يکديگر باشند، بدون کمک قوه مقننه و قضاييه نمي توانيم به اهدافمان برسيم.
وي تصريح کرد: در اين کابينه ديديد قوه مقننه و مجريه در کنار هم قرار گرفتند؛ همديگر را ياري کردند که 16 وزير راي اعتماد گرفتند و يک وزير که همان وزير دادگستري است با همکاري سه قوه بود هماهنگي سه قوه را در کابينه ديديم.
رئيس جمهوري ادامه داد: جلساتي در دولت يازدهم با روساي دو قوه ديگر داشتيم، جلسات روساي سه قوه هميشه موفق بوده ، مسائل را به صراحت مطرح مي کرديم.
وي گفت: اين بار در دولت دوازدهم تصميم گرفتيم خيلي نزديک تر همديگر را ببينيم منظم تر جلسات را تشکيل دهيم،

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۴۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟

  عصر ایران؛ مهرداد خدیر- سخن‌گوی شورای نگهبان در واکنش به نامه‌ها و نظرات رییس جمهوری پیشین ایران درباره رد صلاحیت خود در انتخابات مجلس خبرگان رهبری سه جمله گفته: اول این که بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است ( یعنی به من که عضو حقوق‌دان هستم ربطی ندارد) اما تأکید فقها همواره بر اجرای قانون بوده است. دوم این که این حرف‌ها تازگی ندارد و سوم هم ( به طعنه) این که وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست اما وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

  طبعا خود آقای حسن روحانی باید واکنش نشان دهد یا ندهد اما چون مبنای استدلال و پاسخ آقای طحان نظیف اشکال دارد و وقتی به رییس جمهوری سابق که سال‌ها عضو خبرگان بوده این گونه پاسخ داده شده دیگران جای خود دارند ذکر چند نکته خالی از فایده نیست:

۱. سخن‌گوی شورای نگهبان سخن‎گوی نهاد شورای نگهبان است. درست است که ایشان عضو حقوق‌دان است و عضو فقها نیست و طبعا در جلسات مربوطه نبوده اما قرار نیست سخن‌گو تنها درباره موضوعاتی توضیح و پاسخ دهد که خود در آنها نقش داشته باشد و از ایشان انتظار می‌رفت توضیح بدهد یا توضیح فقها را منعکس کند یا بخواند. یا بگویند می‌پرسم و پاسخ می‌دهم یا شأن آقایان اجل از پاسخ گویی است ولو به هم لاس و عضو سابق همان مجلس طی دوره های مامادی و متوالی. یا به زبان ساده: همین است که هست. هر یک از اینها پذیرفتنی تر است تا این که من نبودم. کما این که سخن‌گوی قوه قضاییه هم آرای قضایی را صادر نکرده ولی اطلاع رسانی می‌کند.

۲.این که تازگی ندارد نیز توجیه مناسبی نیست. خیلی از اتفاقات تازگی ندارد. اصلا در این مملکت چی تازگی دارد؟! با این حال تازگی نداشتن توجیه مناسبی نیست. تصور کنید سیل بیاید و مسوول مربوطه بگوید تازگی ندارد. یا جایی آتش بگیرد و بگویند تازگی ندارد!

۳. معلوم است که افراد به تایید صلاحیت خود ایراد نمی‌گیرند بلکه به رد خود انتقاد وارد می‌کنند. از آقای روحانی می‌توان انتقاد کرد که چرا همین حساسیت را در مقام رییس جمهوری در قبال رد نامزدهای دیگر نشان ندادید ولی نمی‌توان گفت چطور وقتی تایید شد خوب بود و حالا بد شد؟!

   یک مثال چندش آور شاید به موضوع کمک کند. تصور کنید هر هفته به یک چلوکبابی مشخص مراجعه و چلوکباب میل می‌کنید. (‌فرض است وگرنه مگر هر هفته می شود رفت چلوکبابی؟!) در یکی از این دفعات اما یک بال سوسک یا مگس مشاهده می‌کنید. گارسون محترم را صدا و اعتراض می‌کنید. آیا او می‌تواند بگوید شما که همیشه راضی بودید. چطور هفته‌های قبل اعتراض نکردید؟ خوب! در دفعات گذشته مشکلی نبود و حالا هست. حکایت حسن آقای روحانی نیز همین است. قبلا تایید می‌کردند. از نظر او باید این کار می‌شد. این بار این کار را نکرده‌اند و اعتراض دارد. دانش‌آموز یا دانشجو اگر بابت نمره کم اعتراض کند آیا معلم و استاد می‌تواند بگوید چظور ثلث قبل یا ترم پیش نمره‌دهی من خوب بود ولی حالا بد شده؟ پاسخ این است: بحث بر سر این ورقه در این ترم است نه ترم قبل و پار و پیرار. حالا آقای نظیف! بحث بر سر انتخابات ۱۴۰۲ است نه قبل از آن. 

  سخن‌گوی محترم شورای نگهبان البته می‌توانست بگوید: این نهاد صلاحیت عضو حقوق دان و قائم مقام سابق خود را هم رد کرده. ( مرحوم سید رضا زواره‌ای) که صلاحیت دیگران را تایید می‌کرد و خود نیز دوبار کاندیدای ریاست جمهوری شده بود. رد صلاحیت رییس جمهور سابق و عضو پیشین خبرگان را این گونه ببینید به ویژه که حسن روحانی کاملا سیاسی است و می داند آن اتفاق بیش از‌ آن که معطوف به گذشته باشد معطوف به آینده است. 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»

دیگر خبرها

  • چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • اعتراض هواداران میلان به سیاست باشگاه؛ در سن سیرو هیچ صدایی شنیده نخواهد شد
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیت
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان
  • روحانی باز هم به شورای نگهبان نامه نوشت